September 6, 2017

Hold styr på sagerne i hele verden – med avanceret Silkeborg-teknologi

Nicolaj Haarup fra Kragelund lagde i 1999 grunden til lokal erhvervssucces. Nu er der sat endnu mere damp under kedlerne

 

Artikel fra Erhverv Silkeborg, Mediehust Midtjyllands Avis
TEKST: JAKOB MUNK SCHMIDT FOTO: MARTIN BALLUND

Det ambitiøse Silkeborg-firma Trusted A/S hjælper virksomheder verden over med at holde styr på deres værdigenstande.

Det handler om en lille men robust boks med indbygget gps-sender.

Gps’en sørger for, at virksomheden kan indhente oplysninger om, hvor på kloden en bestemt vindmølle-vinge eller hvilken som helst anden genstand befinder sig.

Den slags medvirker til at skabe overblik i logistikafdelingerne hos kunderne, men i virkeligheden kan apparatet meget mere end det.

Den batteridrevne Trusted-boks er nemlig proppet med avanceret teknologi, og ved hjælp af indbyggede sensorer registreres oplysninger om alt lige fra temperatur og rystelser til luftfugtighed og acceleration.

Fremtid med software

Og udviklingen med et produkt, der er gået fra gps-tracker til i dag at kunne levere en række former for værdifuld, digital information, er et ganske godt billede på virksomhedens udvikling.

I mange år koncentrerede firmaets stifter Nicolaj Haarup sig om at udvikle produkter til sikkerhedsbranchen under navnet Key7.

Men fremtiden kommer i langt højere grad til at handle om gps-trackeren med den avancerede software.

– Vores vækst skal generes af vores software. Det er her, vi kan levere yderligere værdi til vores kunder. Det er softwaren, som bringer liv til hardwaren, fastslår Niels Henrik Olesen.

Han er administrerende direktør samt medindehaver i firmaet på Glarmestervej i Silkeborg [Ballevej 2A, edt. 2020]. De to andre aktionærer er salgsdirektør Rasmus Nørgaard Andersen samt grundlægger og teknisk direktør Nicolaj Haarup.

Kunderne følger med

Inden for i virksomheden hænger en kæmpemæssig digital skærm med stribevis af lysende punkter på et verdenskort. Punkterne viser alle de steder rundt om på kloden, hvor Trusted-senderne befinder sig her og nu.

På den led kan man følge med i, hvordan de tusindvis af kunder, som har investeret i Trusted-senderen, hele tiden har mulighed for at indhente information med data om, hvor deres genstande befinder sig.

Cirka 20.000 gange i døgnet kommer der meldinger fra hele verden.

Fra fem til ni

Produktet fra Silkeborg er ægte »Made in Denmark«.

Udviklingsarbejdet foregår på Glarmestervej, hvor Trusted flyttede til tidligere i år. Selve den elektroniske produktion klarer en underleverandør i Horsens, inden boksene samles og kvalitetskontrolleres tilbage i Silkeborg.

Flytningen til Glarmestervej fulgte efter cirka fem år i lokaler på Randersvej, og administrerede direktør Niels Henrik Olesen fortæller, at øvelsen skal ses i sammenhæng med den vækst, firmaet har opnået de seneste år.

– Lokalerne, vi har i dag, er mere indrettet på det, som vi går og laver. Vi har fået lavet en fin opdeling med mødelokale, kontorer og produktion, siger Niels Henrik Olesen.

Firmaet er i 2017 vokset fra fem til ni ansatte.

Insero-investering

Nicolaj Haarups oprindelige fokus var fremstilling af adgangskontrol-systemer til bygninger. Men i 2014 påbegyndte man forandringerne inklusivt navneskift til Trusted A/S.

Det skete i forbindelse med Rasmus Nørgaard Andersens indtræden samt investeringsfonden Insero Horsens’ investering i Silkeborg-firmaet.

Omsætningen er vokset cirka 35 procent siden 2014, og i 2016 opnåede Trusted et overskud på 607.000 kroner før skat.

– Forudsætningerne er til stede for yderligere vækst, for internationalt vokser Internet of Things-markedet 20-25 procent årligt, siger salgsdirektøren Rasmus Nørgaard Andersen.

En anden betegnelse for Internet of Things er IoT-markedet, og det handler om virksomheder, som beskæftiger sig med internetbaseret teknologi.

Det er en klar del af strategien for Trusted at satse internationalt, og 75-80 procent af boksene befinder sig ud i verden.

Registreringerne viser, at Silkeborg-produktet lige nu er monteret i genstande i blandt andet Tchad i Centralafrika og på nogle små indonesiske øer – samt derudover lande som Storbritannien, Holland, Tyskland, Island, Frankrig, Spanien, Italien, USA, New Zealand, Kina og Sydafrika.

– Den virker i hele verden, og derfor har den et kæmpe potentiale. Langt de fleste steder på kloden er der forbindelse via gsm-nettet, og alternativt fås også en boks med satellitforbindelse, fortæller Niels Henrik Olesen.

Det højteknologiske produkt benyttes eksempelvis af en række landes forsvar. Også ngo-organisationer har taget det til sig.

– Vi får ugentlige henvendelser fra forskellige steder i verden, fortæller direktøren i firmaet, hvor man indenfor få måneder i 2017 har tilføjet flere forskellige sprogversioner på sin hjemmeside.

SHARE

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

What are your tracking needs?

Consult our specialists and receive advice on how a Trusted solution can solve your business challenges.

Do you want to be up to date?

Keep up to date with features and updates to the Trusted tracking device. Sign up for our newsletter.